Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Büyüyorum; 4 aylık oldum!

Blogumuza uzun bir tatil arası verdik.. Antalya tatilimiz tam 5 hafta sürdü. Ardından Ankara'ya dönerken Konya'ya uğrayıp babamızın anneannesi ve teyzesiyle bir gün geçirdik. Sonra Ankara'ya dönüp 3 gün evimizde kalıp İstanbul'a geçtik. Miniğim babasının bile daha tanışmadığı deniz otobüsüyle tanıştı. Büyük teyzesinin bahçesinde keyif yaptı. Orada da bir hafta kalıp Ankara'mıza döndük. Aşağıdaki resimlerde miniğim solda büyük teyzesinin kucağında, sağda ise anneannesinin..
















Ne Antalya'nın havası ne de İstanbul'un. En güzel hava Ankara'da! Ankara'da ne nemden yapış yapış oluyorsun ne de gece terden sırılsıklam uyanıyorsun. Evimize gelince bir ohh çektik kısaca.. Ufaklık bool bol gezmiş oldu.

Antalya'da minikle beraber bir kaç defa sabah 9 gibi denize gittik. Deniz suyu henüz Efe için soğuk olduğundan miniğin deniz keyfini Eylül'e bıraktık. Güneşten ise bol bol faydalandı:) Tabi sabahları deniz sefamız en fazla 1-1.5 saat sürüyordu. Güneşin Efe'yi kavurmasına fırsat vermeden eve gidip terasta kahvaltı keyfi yapıyorduk. Ağaçların serinliği altında, uçsuz bucaksız ve tüm görkemiyle masmavi Akdeniz manzarası karşısında piknik yapmayı da ihmal etmedik.




Soldaki fotoda Efe piknikte gölgede kestiriyor..






Akşamları da yürüyüşe çıkıyorduk. Antalya'da bebek arabasıyla dolaşmak oldukça kolay. Keşke Ankara'da da kaldırımlar bebek arabaları düşünülerek düzenlense:( Cumhuriyet parkında her akşam düzenlenen ve 20 dk süren suyun müzik eşliğinde dansını 3 defa izledik. Çok güzel bir gösteri olduğunu söyleyebilirim..

Miniğimizdeki değişiklikleri şöyle bir düşünüyorum.. Bir aydır güzel güzel gülmeye başladı.

















Artık bizim hareketlerimize ve konuşmalarımıza gülmesi bizi çok mutlu ediyor. Gün içinde çok az uyuyor artık. İlk zamanlarındaki uzun uyumalarını özlüyorum:) Böyle az uyuması ev işlerini yapmamı çok zorlaştırıyor. 2 ya da daha fazla çocuğu olup aynı zamanda evlerinin işini de yapabilen kadınları tebrik etmek geldi içimden! Büyük ustalık!

Efemizin 3. ay kontrolünü Antalya'da yaptırdık. Ankara'daki doktorumuzun tavsiyesiyle gittiğimiz doktor gayet ilgiliydi. 'Elinize sağlık çok güzel bir bebek yapmışsınız!' demeyi de ihmal etmedi:) Baş çevremiz 39,5 cm, boyumuz 55 cm, ve kilomuz 5275 gr olarak ölçüldü. Herşey gayet güzeldi.

Dün 4. ay doktor kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. Baş çevremiz 41.5 cm, boyumuz 59.5 cm, ve kilomuz 6015 gr. 20 Temmuz'da işe başlıyorum. Artık anne sütünün yanında ek besinlere de başlamamız gerekiyor. Bu yüzden doktorumuzdan beslenme konusunda tavsiye aldık. Doktorumuz Milupa Aptamil toz mama ve yine aynı markanın sütlü pirinçli kaşık mamasını önerdi. Ben işteyken babaannesi evde eğer sağıp bıraktığım süt yoksa 3 saatte bir bu toz mamayı suyla hazırlayıp verecek. Tabi ben işe başlamadan önce mamayı sevip sevmediğini anlamak için denemeler yapacağım. Kaşık mamaya ise 1 ay sonra başlamayı düşünüyoruz.

Şimdilik minik bir uyku sorunumuz var. Gönül isterdiki yatağına koyunca kendi kendine mışıl mışıl uyusun.. O da olur inşallah..


2 yorum:

Burcu dedi ki...

2 ayda nasıl da büyümüş nasıl da serpilmiş Efe.. çok tatlı olmuş ve güzelleşmiş annesi.. Antalya havası yaramış miniğime maşallah.. En kısa zamanda ziyaretnize gelicem Ankarada iseniz..

Serpil dedi ki...

Teşekkürler Burcu teyzesi.. Artık Ankara'dayız. Bekleriz..