Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

30 Ocak 2013 Çarşamba

Nerede Kalmıştııık?

Evet, nerede kalmıştııık?

2012 ile ilgili en önemli konulardan biri biberonu bırakmamız. Şimdi yazınca konu çok komik geldi. Oğlum kocaman oldu ne biberonu yahu diyesim var da gerçek şu ki Temmuz 2012'de bıraktık bu alışkanlığı. Hep aklımdaydı. Bloga yazsam iyi olur diye düşünüyordum. Ooh yazdım rahatladım! :)

Yazmadığım dönemde neler oldu diye düşününce aklıma ilk yılbaşı gecemiz geliyor. Gökçeciğim sağolsun bizi evine davet etti. Böylece kalabalık bir ortamda keyifli bir yılbaşı geçirdik. Çocuklara amatör Karagöz-Hacivat gösterisi bile vardı:) 

Bol bol arkadaşlarımızla buluştuk. Mickey Mouse gösterisine gittik. Lokum bu gösteriyi çok beğenmiş olmalı ki Congresium'un yanından geçerken hala sorar yine gidelim mi diye.





(Soldan sağa..)
1. İclal'de Efe-Ege-Kutluay yemek yerken, 2&3. Defne-Efe-Yiğit,  4. Efe-Defne-Yiğit-Deniz, 5. Efe-Ege-Kutluay, 6. Efe-Yiğit, 7. Karagöz ve Hacivat oynatan; Efe-Yiğit,
8. Kutluay-Efe, 9. Yiğit-Efe





















Geçen hafta Kentpark'taki Oz Büyücüsü oyununa gittik. 4 yaşın güzelliği olsa gerek sıkılmadan güzel güzel izledi oyunu. Keyif aldığı ve izgiyle izlediği açıkça ortadaydı. 4 yaşı seviyorum:) Başka değişiklikleri de görmek çok güzel. Örmeğin kullandığı kelimeler değişmeye başladı. Miniğimin büyüdüğünü hissettirmesi bir anne olarak beni mest ediyor:) 
(Nedense) pazar günleri masayı kurarken ben de yardım edeceğim diye geliyor mutfağa. Götürülmesi gerekenleri masaya taşıyıp yerleştiriyor. Beni benden alıyor:) Çocuk büyütmek kesinlikle keyif işi. Mümkün olduğu kadar her anından keyif almasını bilmek gerekiyor. Yoksa ileride çoook keşke ile başlayan cümleler kurarız. Tabi çocuk büyütmek aynı zamanda sabır işi. Hem annenin hem de babanın aynı oranda (hadi yakın diyelim de daha gerçekçi olsun) sabırlı olması şart bence. Aksi taktirde çocuk toleransı yüksek olana kaçıyor her defasında.

Aralıkta İstanbul'a gittik. Gitmişken hem aile ziyareti hem de İstanbul Akvaryum'unu  ziyaret ettik. Biraz Bağdat Caddesi, biraz feribotta deniz havası iyi geldi hepimize. Efe kuzeni Meriç ile çok keyifli vakit geçirdi. 








Minik ayıcık ve minik lokum:)













Yıl içinde Konya'da Eren'i ziyaretlerimiz ve İstanbul'da Meriç'le vakit geçirmemiz sayesinde Efe'nin Fenerbahçe fanatizmi de doruklara ulaştı buarada. GS'li babaya inat evde bazen Fenerbahçe sweat shirtu giyiyor:) Babasının çıkar onu bakalım üzerinden demesi çok hoşuna gidiyor:)













    Meraklı bakışlar..



















En son bayramda Antalya'da kestirdiğimiz saçlar Efe'nin gözüne girmeye başlayınca berberi ziyaret ettik. Bundan önceki bütün saç kesimleri rüşvetle olmuştu. Bu defa büyümüş olmanın meyveleri olsa gerek rüşvete ihtiyaç duymadık. İtiraf etmeliyimki saçları uzun tutsak iyi olacak. Her saç kesimi sonrası evde farklı bir çocuk var sanki:) Buarada Efe de saçlarım ne zaman uzayacak diyip duruyor. Saçları kafasını hızla hareket ettirince sallanmalıymış! :) Hadi bakalım öyle olsun

























Bazen çocuklar bizleri şaşırtmayı seviyorlar sanırım. 'Tamam 4 yıldır beraberiz, beni sen doğurdun ama dur öyle tamamen teslim olamam sana!' mı diyorsun oğlum yaa?:) Motorsiklet delisi olduğundan, hoşuna gideceğine 100% emin olduğum motorsiklet kursunda binmiycem diye tutturdun! Nasıl şaşırdım anlatamam! Demekki her yaşta birşeyler öğreneceğim senden diye geçirdim içimden:) Aklıma Halil Cibran'ın Çocuklar isimli şiiri geliyor böyle zamanlarda..

Çocuklarınız sizin çocuklarınız değil,
Onlar kendi yolunu izleyen Hayat'ın oğulları ve kızları.
Sizin aracılığınızla geldiler ama sizden gelmediler
Ve sizinle birlikte olsalar da sizin değiller.
Onlara sevginizi verebilirsiniz, düşüncelerinizi değil.
Çünkü onların da kendi düşünceleri vardır.
Bedenlerini tutabilirsiniz, ruhlarını değil.
Çünkü ruhlar yarındadır,
Siz ise yarını düşlerinizde bile göremezsiniz.
Siz onlar gibi olmaya çalışabilirsiniz ama sakın onları
Kendiniz gibi olmaya zorlamayın.
Çünkü hayat geriye dönmez, dünle de bir alışverişi yoktur.
Siz yaysınız, çocuklarınız ise sizden çok ilerilere atılmış oklar.
Okçu, sonsuzluk yolundaki hedefi görür
Ve o yüce gücü ile yayı eğerek okun uzaklara uçmasını sağlar.
Okçunun önünde kıvançla eğilin
Çünkü okçu, uzaklara giden oku sevdiği kadar
Başını dimdik tutarak kalan yayı da sever.


Motorsiklet yerine tırmanmayı tercih edenler:)

Kreşe bu ay biraz ara vermeye karar verdik. Bir hafta evde hasta, bir hafta kreşte olunca daha fazla yıpranmasın diye düşündük. Havalar düzelsin devam edeceğiz. İlk karne heyecanını yaşayamadık. Kreşe karne almak için bir günlüğüne gönderelim hem de tiyatro var, arkadaşlarıyla keyif alır dedik ama Efe gitmek istemedi. Sanırım okulda tiyatroyu palyaçoyla eşleştirmiş. Palyaçoları hiç hazzetmediğinden okula da gitmek istemedi. Seyahatimden döner dönmez karnemizi alıp nasılmış bakalım notlar:)   

8 yorum:

Seda dedi ki...

Ne güzel vakit geçmiş:) şiiri de çok beğendim, ne kadar dogru hem de. Bu arada koca çocuk- biberon !?!? derken:D Kaan hala biberonla içiyor gece yatarkenki sütünü:(( of neyse ben de kendimde bir ara güç bulunca vazgeçiririm inşallah.. Sevgiler

Serpil dedi ki...

Koca cocuk derken; simdi biberonla icmiyor ya o yuzden konu cok eski gibi geldi. E koca cocuk caniiim 4 yas ne de olsa :)))
Ben bu siiri cok severim. Begenmene sevindim.

hazel dedi ki...

İnsanın senin gibi azimli bi arkadaşı varken blog tutmasına ne gerek var :)
2013 yılında sizinle daha fazla vakit geçirmek yeterli olur diye düşünüyorum :P
Sizi seviyoruz ve özledik :)
İzmir'den sevgilerler :)

Burcu dedi ki...

Serpil ülkenin ve hatta dünyanın hangi köşesinde olduğunu takip edemiyorum artık ben. :) Ne güzel eğlenmişsiniz...

Serpil dedi ki...

Burcucum soyle enisteye gotursun seni de bi gidisinde Hindistan'a;)) Minik erkeklere opucukler..

Serpil dedi ki...

Biz de sizi cok cok seviyoruz efenim;)
Cabuk gelin ozledik yahu..

AYK dedi ki...

Serpil şiir süper hakkaten, tam benlik... çok öptüm. Hiç görüşemiyoruz bu arada özledim yahu:D

Serpil dedi ki...

;)) Yarinki programda bulusmak uzere;D