Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

27 Ağustos 2012 Pazartesi

Şimdi okullu olduuuk;)

Minik lokum, 14 Ağustos 2012'de kreşle tanıştı. Yaz boyunca 'büyüdün artık okula gideceksin, senin de böyle okul servisin olacak' diyerek işledim kuzuyu. Meyvelerini aldım sanki:)

İlk gün okula beraber gittik. Öğretmeniyle tanıştı. Ayrı bir salona gittik. Salonun girişinde dönüp, kafasını göğsüme gömerek sarıldı. 'Allah! Korktuğum oldu, ağlıyacak ve bırakmayacak beni' dedim içimden. Yüzüne bir baktım gülüyor bizimki! Sanki 'anne beklentilerin olmayacak ama seni de hayalkırıklığına(!) uğratmak istemem, bi rol keseyim' der gibiydi:) Ben de salonda onlar oynarken oturdum. Efe ile öğretmeni oyanamaya başladılar. Sonra tesadüfen Efe'nin sınıfında olan bir çocukta babası tarafından kreşe bırakıldı. O da Efe ve öğretmenine katıldı. Oynadılar bir süre. Sonra öğretmen 'Annene içeride çay ikram edelim. Olur mu?' dedi. Ben müdür odasına geçtim. Daha sonra sınıfı aşağıya indirdiler. Müzik açıp sandalyeye oturma oyunu oynadılar. Çeşitli oyunlar oynadılar. Ardından bahçeye çıkıp kum ve suyla oynadılar ve Efe'nin gönlünü fethettiler:) Sabah 10'dan öğlen 12'ye kadar 1 defa yanıma gelip 'anne bisiklete biniyorum' diyerek beni kontrol edip gitti. Bu süre içinde uyum sorunu olmadı. İlk gün kahvaltıyı okulda yapmadı ama öğle yemeğini orada yedi. Öğretmeni Efe'yi yemekten sonra yanıma getirdiğinde, hadi gidiyoruz dediğimde 'biraz dahaaa!' diyince oldu bu iş dedim:) Tadını damağında bırakıp ertesi gün gelmek en iyisiydi tabiki. Yarın tekrar geleceğiz tatlım diyerek okuldan ayrıldık.


ikinci gün yine beraber gittik. Sabah evde kahvaltı yaparak saat 10'da okuldaydık. Ben bu defa direk müdürün odasına geçtim. Efe'de öğretmeniyle ilk gün oynadığı salonda biraz oynayıp ardından sınıfa çıktı. Ben de müdürün odasında kameradan onları seyrettim. Boya yaptılar, oyunlar oynadılar. İkinci günümüz de sorunsuz geçti.

Üçüncü gün de beraber gittik. Bu defa direkt sınıfa çıktılar. Bahçeye de çıkıp bool bol oynadılar.



Dördüncü gün aslında benim planım Efe'yi okula bırakıp işe geçmekti. Fakat evden erken çıkmam gerektiğinden babadan yardım istedim. Baba da sabah evden çıkmadan 'istersen teyze de gelsin' diyince planımız değişmek zorunda kaldı. Baba, Efe ve teyze üçü birlikte okula gittikler. Baba onları bıraktı ve Efe yine sorunsuzi, güzel bir gün geçirdi. Eve dönüşü ilk defa servisle yaptı. Hoşuna gitmiş:)

Araya bayram girdi. Bayram sonrası inşallah sorun yaşamayız diye endişelendim. 22 Ağustos'ta sabah Efe ile evden çıktım ve Efe'yi okula bırakmak üzere yola koyuldum. Zaten bir gün öncesinden onu okula bırakıp işe gideceğimi söylemiştim. Öğretmenimiz Efe'yi kapıda karşıladı. Sorunsuz bir şekilde güzel güzel ayrıldık. Öğlen eve ilk defa servisle gitti. Eve gittiğinde bakıcı teyzesi kapıda karşıladı. Böylece güzel ve sorunsuz bir kreş dönemine başladık. Umarım devamı da böyle güzel ve sorunsuz geçer.. ve yine umarım, az hastalıklı bir kış geçiririz... 

Okul müdürümüz 'korktuğunuz gibi olmadı' dedi. Çocuklar ana babalarını şaşırtmayı seviyorlar diye mi düşünsem, yoksa farklı ortamlarda nasıl davranacaklarını ana babalar bile kestiremiyorlar diye mi düşünsem bilemedim:) 

Okula başlayışımızı Gökçe teyzemizin yaptığı nefis pasta ile oyun grubumuzla kutladık.. Daha nice güzel kutlamaları olsun minik kuzularımızın.


6 yorum:

Burcu dedi ki...

Aferim Efe'ye... yaş ilerledikçe, ortama alışmaları, anne-babadan bağımsızlaşmaları daha kolay oluyor galiba. Hep böyle devam etsin inşallah.. Öpüyorum çok...

Serpil dedi ki...

Sagol canim. 3,5 yas harika derdin de inanmazdim bak;P

senay c dedi ki...

Aferim minik lokumuma:)
Kreş de bahçeli filan,ne güzel gözüküyor Serpil
okullarını üniversitelerini de görelim hep beraber:)

Serpil dedi ki...

Tesekkurler Senay teyzesi;) Âmin cumlemize..

AYK dedi ki...

serpilciğim hadi bakalım bunu da atlattık sıra ilkokulda umarım o da sorunsuz hallolur

Serpil dedi ki...

Sagol canım. Hep beraber gorecegiz insallah miniklerin ilkokul zamanlarını:)