Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

28 Mart 2011 Pazartesi

Havada bahar kokusu..

Haftasonu hava güneşli olunca attık kendimizi dışarıya.. Cumartesi günü önce uzun zamandır gitmeye niyetlendiğimiz Ali Dayı çocuk Kütüphanesi'ne gittik. Efemin 'Kutluay'ım'ı da geldi:) Kitaplar kurcalandı.. Taşıtlarla ilgili ABC yayınlarının eşleştirme kartlarını çok sevdik. Zaten taşıtlarla ilgili sevmediğimiz birşey var mı?:) Yaklaşık 2 saat vakit geçirdik. Bu defa 11:30'daki masal saatini kaçırdık. Bir dahaki sefere katılabiliriz umarım..


Ardından Lozan Park'ına gittik. Methini duyupta henüz keşfedemediğimiz bu parkı da görmüş olduk. Çıkmak istemedik..

Pazar günü ise ODTÜ'ye balık-ekmek yemeye gittik öncelikle. Tenis oynayan abi ve ablaları seyrettik. Güvercinlere ekmek attık. Güvercinleri kovup 'siz gelmeyin, seyçeley gelsin!' diyen minik adam güzelce koşturdu ortalıkta.. Sonrada evin yakınındaki parka gittik. Kısaca haftasonu tam senlikti bebeğim.

Geri dönerken arabanın ön koltuğuna kurulduk..



                               


Geçen haftasonu gitarla mini bir konser vermişti oğlum bana..

25 Mart 2011 Cuma

Kedicik anaat!

Bir varmış bir yokmuş.
Evvel zaman içinde kalbur zaman içinde miniciiik, küçücüüük, ufacııııık bir kedicik varmış.
Bu kedicik yün yumağıyla oynamayı çoooook severmiş.
Günlerden bir gün, kedicik bir tane yün yumağı bulmuş. Başlamış oynamayaaaa.
Oynamıııış, oynamıııış, oynamıııış ve bir de bakmışki kedicik yün yumağına dolanıvermiiiiiiş!
Çıkmak için uğraşmııış, uğraşmıııış, uğraşmıııış ama çıkamamıııış!
Bu sırada oradan geçmekte olan bir farecik kediciğe 'Kedicik merak etme, ben seni oradan kurtarırım' demiş. Farecik başlamış yün yumağını kemirmeyeeee! Kemirmiiiiiiiş, kemirmiiiiiiiş, kemirmiiiiiiiş ve kediciği kurtarmııış!
Kedicikle farecik çok iyi arkadaş olmuşlar ve beraber oyunlar oynamışlaar..

Her akşam, uydurduğum bu hikayeyi dinlemek için kedicik anaat diyorsun:) Hikayeyi kesinlikle ezberledin! En sevdiğin kısım kemirmiiiiş, kemirmiiiiş kısmı:)

16 Mart 2011 Çarşamba

Cesaret!

Dün tam bir cesaretlik örneği göstermişsin! 2 yaş check-up'ını yaptırmak için cümbür cemaat -baba, babaanne, bakıcı teyze, ve dede- Tunus'taki Düzen Laboratuvarı'na gidip kan verdin. Senden önceki çocuk çığlıklar eşliğinde kan verirken, sen gayet sakinmişsin. Kendini biraz sıkmışsın ve gözünden bir damla yaş gelmiş sadece. Seninle ne kadar gurur duysam azdır! Aferin sana bebeğim, aferin sana! Bu konuda bana çekmediğin için ne kadar mutlu ve mesudum anlatamam!:)

Buarada sonuçlar çıktı. Herşey yolunda. Sanırım haftaya Hepatit A aşını yaptıracağız. Anti-Hbs negatif çıkmış. Yapılan Hepatit B aşın tutmamış anlaşılan. Bu konuda da Dr.'umuza danışalım bakalım.. Belki de Hep A ve B karışımı bir aşı yapar. Büyükler için böyle bir aşının var olduğunu biliyorum ama küçükler için varmıymış öğrenelim.

14 Mart 2011 Pazartesi

2 yaş doktor kontrolü..

Cumartesi 2 yaş doktor kontrolümüz vardı. 3 aylık periyotlarla sevgili doktor teyzemizi ziyaret ediyoruz. Büyümüşüz; 12 kg, 88.5 cm..

İşte alınan notlar..

1. Şimdiye kadar sadece nenedent diş macunu kullanıyorduk. Artık Oral-B çocuklar için diş macununu da arada kullanmaya başlayabiliriz.

2. 'Ben abi oldum', 'Ben kocaman oldum' tarzında davranışlara hazır olmalıymışız.

3. 'Ben sizin haklarınızı isterim' dönemiymiş!  Eyvah, yandık desem yeridir!:)

4. 'Ben işe yaramak isterim' diye düşünüp ona göre hareket edecekmiş.

5. Babam;
  • Güç,
  • Güven,
  • Cinsel model demek.
      Babaya uzak davranıyorsa 'küçük rüşvetlerle' babayla bire bir vakit geçirmesi sağlanmalıymış. Burada rüşvetten kasıt Efe birşey yapmak istediğinde ancak baban geldiğinde beraber yaparsınız tarzı şeyler. Babayla geçirilen sürenin önemi yokmuş, önemli olan kaliteli zaman geçirilmesiymiş.

6. Baba-oğul kumandalı araba, tren inşaası, otopark inşaası tarzı aktiviteler yapabilir.

7. Müzik dönemi:
  • Şarkı ezberler,
  • Dans eder,
  • Mikrofon verince şarkı söyler,
  • Ritm duygusu gelişir.
       - Gerçeğine benzer sesler çıkaran müzik aleti alınmalı,
       - Odasına teyp alınmalı,
       - Mızıka, flüt alınmalı,

8. Ritm atölyesine götürülmeli; Durul Gence'nin Genco Yuva diye bir mekanı varmış. Buraya veya Davulumdan Masallar'a gidebiliriz.

9. Kukla Kebap ve kukla tiyatrosu!

10. Pazara götürülmeli. Patlıcan nerede, hadi bizi patlıcanların yanına götür. Ne kadarmış? gibi konulara dahil olsun.

11. Sebzelerle ilgili kitap alınmalı.

12. Pony veya midillliye götürülmeli.

13. Drama yapacağı bir döneme giriyoruz.

  • Hayali oyunlar oynar,
  • Hayali oyun arkadaşları olur,
  • Yalan olduğunu bilmeden yalan söyler. Kesinlikle UYARMA! Neden yalan söylüyorsun gibi çıkışmalar yapılmamalıymış. Daha tatlı bir dille emin misin tatlım? tekrar düşün bakalım gibi yaklaşımlar daha doğruymuş.
14. Bahar geliyor. Eline mercek-büyüteç verip doğayı inceleyebiliriz.

15. YA-PA;
  • Şekiller kitabı,
  • Konuşmamı geliştiriyorumkitabı,
  • Zıt kavramlar kitabı,
  • Yarı puzzlelar.
16. Sayılar; 1-2-3-4 tanır. Bunları odasına asalım. Sayıları nesnelleştirir. D&R'da bir tarafı sayı diğer tarafı o sayı kadar şekillerin olduğu kartlar varmış..

17. Yarı kartları alalım. D&R'da varmış..

18. Pediko NET kitabevinin;
  • Doğayı tanıyorum,
  • Denizi tanıyorum kitapları.
19. Saat puzzle alınmalı.

Alınacak çok şey var! İlerleyen zamanda yavaş yavaş alıp oynarız hepsiyle.

Buarada 2 yaş check-up'ı var. Ya yarın ya da çarşamba Düzen Laboratuvarı yolları taştan.. Ben gitmeyeceğim. Babaanne ve babası götürecek.  Çok yıpratıcı dakikalar.

Buarada yaklaşık 1 aydır bizde olan babaanne ve dede perşembe günü Antalya'ya geri dönüyorlar. Bakalım ayrılmaları nasıl olacak. Yavrum umarım çok sarsılmaz. Ailelerden uzak olmamız hiç hoşuma gitmiyor ama yapacak birşey yok; bir taraf Antalya'da, diğeri İstanbul'da. Hangi birine yakın olacaksınki?

7 Mart 2011 Pazartesi

09:39..

2 yıl önce bugün saat 09:39.. Doğumhanede minik bir adamın çığlığı yankılanır.. Yıllardır evlat, öğrenci, kardeş, abla, abi, teyze, amca ünvanlarını almış olan Serpil ve Ersen'in bu listesine yeni bir ünvan daha eklendiğini müjdeleyen bir çığlıktır bu; 'anne' ve 'baba'.. Küçücüktün sen bebeğim, tek kelimeyle küçücük.. Şimdi miniciiiik diyorsun ya bazı şeyler için. Aynen öyle miniciiiktin:)

Buarada küçük bir anı; baban seni nufüsa yazdırmaya gittiğinde, 'memur baba adı ne?' diye sorduğunda baban hiç düşünmeden kendi adı yerine dedenin adını söylemiş:)


Dün doğum gününü ailece kutladık. Evimizi güzelce süsledik. Pastamızı sen araba meraklısı olduğundan Şimşek Mc Queen olarak seçtik. Funda Pastanesi'ne yaptırdığımız çilekli pastamız gayet lezzetliydi. Babaannemiz sağolsun bütün hünerlerini döktürdü ve bize güzel güzel mamalar hazırladı. Dün mide fesatı geçirmenin kıyısından döndük diyebilirim:) 





Seni dün fotoğraf çekmek için zaptetmek biraz (!) güçtü. Aşağıdaki fotoda nasıl da uslu durmuşsun!

Evde büyükanne (babaannemizin annesi), babaanne, dede, amca, anne, baba ve Efe'den oluşan geniş bir aile var..


İlk defa papyon taktık.. Nasıl da yakışıklısın küçük adamım! Gülen yüzün her daim mutluluğunu yansıtsın..

                                                   Minik atımız amcamızın hediyesi..





Aylardır doğumgününü kutlayacağız; 'iyiki doğduuuun Efeeee!' yapacağız. Sen sonra mumlara 'püüüff' yapacaksın diye diye işte o gün geldi çattı! Sen de booool bol püüüüf! yaptın. Amcaya 'bi daha yakaa mısın?' diyip durdun:) Amcamızda sağolsun hiç yeteer demeden yakıp durdu..

 





Kısaca dün senin günündü. Çok keyif aldığın belliydi. Biz de seninle beraber eğlendik, mutlu olduk.. Hediyelerini açarken 'içinde ne vaymış?' diyip durman çok tatlıydı..

İyiki doğdun bebeğim.. İyiki doğurdum..