Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

29 Ocak 2010 Cuma

Anneyle başbaşa uçuş deneyimi..

Bebeğim,

Bugün 15:00 uçağıyla seninle başbaşa İstanbul'a uçacağız. Bakalım neler yaşayacağız. Biraz tedirginim açıkçası. Tek başıma seninle başedebilecekmiyim diye:) Neyse göreceğiz.. Umarım uçak kalkarken ve inerken uyuyor olursun. Yoksa ilk binişimizdeki gibi ağlamana kıyamam..

Uzun zamandan sonra anneannen, teyzen ve yeğenlerini göreceksin. Bakalım nasıl anlaşacaksınız. Sana başka çocukların dokunmasına alışmam gerekiyor. Yürümeye başladığında onlarla kavgalar edip oyunlar oynayacaksın.. Zaman bana çok şey öğretip, beni çok şeye alıştıracak gibi. Ne dersin miniğim?:)

27 Ocak 2010 Çarşamba

Özgürlüğe 12 minik adım!

Miniğim,

Dün, dedenin aldığı ilk arabam ile 12 minik adım attın. Arada unutup ellerini bırakman çok komik:) Sen henüz yürüyemiyorsun miniğiiim diye hatırlatmaya çalışıyorum ama pek aldırış etmiyor gibisin. Bugün de 12-13 adım attın. Bakalım tek başına ne zaman pıtır pıtır, poponu tatlı tatlı sallayarak yürüyeceksin.

Bu ay 6. dişin de aramıza katıldı. Biraz erkencisin.. Zaten doğuştan itibaren bunun böyle olduğunu gösterdin:) O minik dişlerinle havucu çıtır çıtır çook şirin yiyorsun.

Alkışlamaya, bye bye yapmaya başladığından bahsetmişmiydim? Oyuncaklarının isimlerini de öğrendin; cancan, afacan, cingöz, yumoş, ve mike. Bunları yan yana koyup yumoşu ver bana bitanem, yumoş nerede dediğimizde önce gözlerinle şöyle bir oyuncakları tarayıp sonra yumoşa yöneliyorsun. Ya da diğerlerini sorduğumda da onlara.. Miniğim 11 ayına 10 gün kaldı. Sen artık büyüyor ve öğreniyorsun..

19 Ocak 2010 Salı

İleriye doğru da emekleniyormuş!

Bebeğim,

İlk olarak geriye doğru emeklemeyi keşfetmiştin. Sıkılmış olsan gerek biraz da ileri gitmek lazım diyerek, minik poponu şirin şirin sallayarak ileriye doğru emeklemeye başladin. Küçük bir sorun var; kısa sürede sıkılıyorsun. Hemen ayaklanıp etrafı kurcalamak istiyorsun. Minik lokumum benim..


Annem ve beeen..


Yeni cicilerim..

11 Ocak 2010 Pazartesi

Büyüyoruuum! 10 aylık oldum!

'Ve 10 aylık oldum işte! Yavaş yavaş yırtıyorum şu bebeklikten. Hii hii:) Geri geri emekleme işinden sonra işi biraz daha ilerletip üçlü koltuğumuz boyunca tek başıma, evet evet tek başıma yürüyebiliyorum! Çook keyifliymiş yürümek! Bunu keşfedeli 10 gün civarı oldu. Bundan sonra oturmaya paydos. Hee hee:) Destek almadan da yürüdüm mü kimse tutamaz benii! Keşfedilecek o kadar çok şey varki! Annemle babam dün bana adına yürüteç dedikleri bir şey aldılar. Yürümemi geciktirmekten korkuyorlar ama hiiiç korkmasınlar. Ben bir an önce özgürlüğüme kavuşmak istiyoruum! Çok bindirmiyorlar beni yürüteçe. Bugün biraz koydular beni, fırsat bu fırsat uzun zamandır gözüme kestirdiğim büyük yapraklı çiçeğimizin bir yaprağını biraz(!) okşadım:) Hii hii:) Kimse kızmadı ama:) Sanırım hala kredim var böyle yaramazlıklar için. Şansımı çok zorlamasam mı acaba:) Neyse şirinlikle yumuşatırım ben onları:)






Biraz acıkmıştımda:)
Dün annem ve babamla alışverişe gittik. Her yer rengarenk. Dışarıda dolaşmaya ba-yı-lı-yo-ruuum! Bana yeni ciciler aldık. Yeni bir çift beyaz spor ayakkabım oldu. Onlarla evde yürürken çok güzel ses çıkıyor. Yeni oyuncaklarda aldık. Bilgisayarım oldu. Zaten olmasaydı bu yazıyı nasıl yazardım değil mi? :) Bir tane alo alo aldık. Bir de org. Balonlarım da oldu. Minik zıplayan toplar da aldılar bana ama sanırım onlarla oynatmayacaklar beni. Hep benim yüzümdeeeen! Aldım birini ne yaptım ettim tamamen ağzıma soktum. E haliyle bizimkilerde bir daha onunla oynamama izin vermediler. Neyse kalanlarla idare ederim artık:) He hee:)
Göz kapaklarıma hakim olamıyorum. Uykum geldi. Yatağa doğru gitmeye üşeniyorumda şimdi. En iyisi uykum geldi mızmızlaması numaramı yapmak:) Hadi baş baaaş!:) '

Asabiyim yaklaşmayın:)

Bu da sakin halim..


Sıraladığımın kanıtıdır..

2 Ocak 2010 Cumartesi

Yeni yeni yepyeni bir yıl!

Bebeğim,
seninle ilk defa bir yılbaşı geçirdik. Geçen sene içimdeyken kutlamıştık, bu sene ise sen yanımızdayken.. Seni koklarken.. Gözlerinin içine bakarken.. Minik ellerini tutarken.. Gerçi saat 21:00 olduğunda sen çoktan yatağına kavuşmuş mışıldıyordun. Bütün yılı uyuyarak geçireceğini hiiç sanmıyorum miniğim:) Daha çok koltuk tepelerinde, dolap içlerinde geçirecek gibisin.. Hep beraber mutlu, sağlıkla dolu, bol kahkahalı, dolu dolu yaşayacağımız güzel bir yıl geçiririz umarım birtanem.. Bu yıl içinde yürüyeceksin inşallah. Konuşmanı da bekliyorum ona göre! Hadi ben neyse de seninle her saniye konuşan babannen için konuşmaya başlaman şart:)
Bebeğim, koltuktan tutarak ayakta durmaya bayılır oldun. Tabi hala denge problemimiz olduğundan yanında hep hazır, seni yakalayacak duruştayız:) Sürekli yürümek istediğinden biz de seni bol bol koltuk altlarından tutup yürütüyoruz. Bazen çok komik adımlar atıyorsun; sağ ayağını kocaman atıyorsun soluda onun yanına getiriyorsun. Kendi başına yürümen için sana 1 ay daha. Sonra başının çaresine bakarsın yoksa! Seni yürütmek bel ağrıtıyooor!
İnatlaşmaya da başladın. Dediğim dedik çaldığım düdük diyeceksin sanırım. İstemediğin olunca basıyorsun yaygarayı. Çabuk unutmanı seviyorum ama:) İşimi kolaylaştırıyor. Gerçi büyüdükçe aynı durum geçerli olacak mı göreceğiz.
Havalar kötü olduğundan seni sık sık dışarı çıkaramıyoruz. Dün ve bugün dışarıya çıktık. Çıkınca çok mutlu oluyorsun. Sanırım karnımdayken fazla gezdik seninle:) Şimdide madem alıştırdın gezdir beni diyorsun. Dün ODTÜ'ye gittik. Güneş birazda olsa cömertti. Bizde değerlendirdik. Ağaçtan bir tane elma koparıp verdik eline. Evirip çevirip, kemire kemire bir güzel yedin. Evde eline bir dilim meyve verdiğimizde elinde o kadar uzun süre tutmazsın ama bu elmanın küçük oluşunu mu yoksa tadını mı sevdin bilmem elinden bırakmak istemedin ve çoğunu yedin. Bugün ise Panora alışveriş merkezindeki akvaryumu göstermek istedik sana. Çok güzel seyrettin rengarenk balıkları. Köpekbalıkları pek bir dikkatini çekti nedense:) Dönüşte ise arabada uyuyup kaldın. Çok mu yorduk seni?:)