Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

24 Ağustos 2009 Pazartesi

Bağırabiliyoruum!

Oğluşum 3 gündür bağırabildiğinin farkındasın. Bizi eğlendiren çığlıklar atıyorsun. İlerleyen zamanlarda aynı şekilde eğlenebilecekmiyiz bilmem ama şimdilik yaptığın hoşumuza gidiyor bıdığım. 5. ayını doldurduğundan beri seni ara ara destekli oturtuyoruz. Aşağıdaki videoda da yatağının köşesine oturttum seni. Keyfin gayet yerindeydi.





Haftasonu babaannenle beraber üçümüz elma topladık. Biz elmaları koparabilmek için hoplayıp zıplarken çok güzel kahkahalarla bize eşlik ettin. Sanki seninle oynuyordukta oyunumuz çok hoşuna gitmiş gibiydi. Halimize mi güldün bakalım ufaklık?:) Elmalara değdi doğrusu.. Çook lezzetliler. Biraz abartmışız sanırım. Bir kaç haftaya ancak biter:)

16 Ağustos 2009 Pazar

Nüve Park Gezimiz..

Dün yeni açılmış güzel bir yere gittik; Nüve Park. Çeşit çeşit tavukların, siyah ve beyaz tavşanların, maymunların (2 tane), tavus kuşlarının, ördeklerin, köpeğin, sincabın, bukalemunun bulunduğu güzel bir ortam. Köpek, maymunlar ve bukalemun dışındaki hayvanlar özgürce ortalıkta dolanıyorlar. Tam da çocuklar için yapılmış bir yer. Beklendiği gibi etrafta çocuklar hayvanları kovalıyorlardı. O çocukların arasına sen de seneye katılacaksın bebeğim.
Bebekler için oturduğun masanın yanına getirilen salıncak bile var. İstersen mangal yakıp masanın yanına da getiriyorlar. Pazar günleri brunch varmış. Bir dahaki sefere brunch keyfi yapalım dedik.
Oğluşum küçük olduğun için anlamaya çalışır gibi bakındın sadece hayvanlara ve ortama. Dün akşamda yattıktan sonra çok sıçrayıp ağlayarak uyandın. Acaba korktun mu bu yeni tanıştığın hayvanlardan? Emin ol ayaklanır ayaklanmaz pıtı pıtı koşacaksın peşlerinden:)


14 Ağustos 2009 Cuma

Şirin fotolar..

Bebeğim bugün akşam her zamanki gibi banyo yaptırdık sana.. Sonra da beslenme vakti. Emerken normalde uyuyup kalırdın. Bugün gülücükler atasın geldi. Biraz oynadık. Uykunu dağıtmamak için seni yatağına koyup odadan çıktım. Bir kaç dakika sonra geldiğimde uyuyup kalmıştın. Çok hoşuma gitti kendi kendine uyuyabilmiş olman.. Canım benim.. Mışıl mışıl uyuyorsun şimdi yatağında. iyi uykular bitanem..






12 Ağustos 2009 Çarşamba

Beypazarı gezimiz...


Geçtiğimiz pazar günü oğlumla Beypazarı'nı gezdik. Hava çok güzeldi. Çarşının içinden geçerek ilerlerken esnafın ikram ettiği mamalardan da atıştırmayı ihmal etmedik.. Sonra bir yerde oturup çay-gözleme keyfi yaptık. Biraz da alışveriş yapıverdik. Malum hatun milleti alışverişsiz yapamaz:) Aslında bu oğlumla 2. gidişimizdi. İlkinde miniğim karnımdaydı. İkinci gidişimizde ise kucağımda:) Keşke kangurular gibi yavrularımızı kesemizde taşıyabilseydik! İşe de beraber gider böylece tüm gün birlikte olabilirdik. Canım istediğinde öper, koklar, kucaklar sonrada keseye geri koyardım:)


















Bıdıkla bir daha doktor kontrolüne gittiğimizde doktor teyzesi Efe şu kadar gece uyumalı, bu kadar gündüz uykusu olmalı, bu kadar yemeli, vs. diye bilgi verirken miniği babasıyla dışarı yollayacağım! Geçen cumartesi 5. ay kontrolüne gittiğimizde gece daha çok uyanıp emmeli, gündüz daha çok uyumalı, mamasını bir defada 170 ml almalı dedi. Ve minik afacan o geceden itibaren beni uyutmuyor! İkide bir uyanıp emiyor. Gündüz uykularını uzatmış. Ayrıca yemesi de artmış. Yemesine hiiç bir diyeceğim yok tabiki. Tek sıkıntım gece uyanmalarının sıklaşması. Uyurgezer dolanıyorum ortalıkta. Çalışırken gerçekten zor oluyor. Konsantrasyon ve hatırlama sorunu yaşıyorum. 3. ay kontrolünde de doktor ellerini ağzına almaya başlar artık dedi ve o günün akşamında başladı ufaklık ellerini ağzına almaya! Bakalım büyüyünce bizi bu kadar dinleyecek mi?!



























Oğluşum Ayşegül'ü çok sevdi. Yukarıda babasına 'ne rahatsız ediyosun baba yaa!' bakışını atarken:) Gördüğünüz gibi Ayşegül'ü de gayet ciddi okur benim oğlum:) Canım benim..

8 Ağustos 2009 Cumartesi

5. ayı geride bıraktık..

Dün oğluşumuz 5. ayını geride bıraktı. Bugün doktor kontrolüne gittik. Herşey gayet güzel. Büyümüşüz:) 6730 gr, 63,5 cm bir bebişko olmuşuz. Geçen aydan bugüne 715 gr almış. Doktorumuz zaten 450-600 gr arası almalarını bekliyoruz dedi. Rota aşımızın 2.sini olduk. İlkinde 3 aylık olduğundan sorun çıkarmamıştı ama bu defa tadını beğenmediğini açıkça belli etti. Artık istemediği şeyleri yapmak kolay olmayacak. Doktorumuzun tavsiyesiyle bu ay Efemizi günde 15-20 dk destekli oturtacağız. Etrafına da uzanıp alması için oyuncaklar koyacağız. 6. ayın sonunda da meyvelere geçeceğiz. Meyveleri karışık vermektense her meyveyi 3 gün denememizi istedi. Böylece alerjik bir durum olup olmadığını anlayabileceğiz.

Haftasonlarını iple çekiyorum çünkü bıdığımla sabahları çok güzel yatak keyfi yapıyoruz. Sabah 7:30 gibi uyanan fıstığı yatağıma alınca bir süre beraber uyuyoruz. Sanırım onun da hoşuna gidiyor. 'Aman dikkat! Sizinle yatmaya alışır' gibi sözlere kulaklarım tıkalı:)

Artık gülerken tatlı tatlı kahkahalar da atmaya başladı minik lokumum. Babasıyla oynarken ayrı bir keyif alıyormuş gibi geliyor bana. İleride babacı mı olacak ne?

Ufaklıkla haftasonları rahatça gidebileceğimiz yerler bakmaya başladım. Önerilere her zaman açığız. Yarın babaannemizi Beypazarı’na götürmeyi planlıyoruz. Umarım hava güzel olur..

2 Ağustos 2009 Pazar

Değişim Zamanı..

Tabiki oğlum da zamanla değişecek. Beğendiğim özellikler kaybolabilir, bunun yanında beğenmediklerim de.. Sorun şimdilik beğenmediğim özelliğinin olmaması:)

Bu akşam oğlumun inadıyla ve isyankar tarafıyla tanıştık. Emmek istemediğini çığlık çığlığa anlatmaya çalıştı önce. Sonra belki banyo vakti geldiğinden böyle davranıyordur diye bıdığı bir güzel yıkadık. Banyo sonrası emip uyuyan adam banyo öncesi attığı çığlıkları tekrarladı. Hepimiz şaşkın.. Acaba biberona alıştı da emmeyi mi reddediyor diye bir düşünce aldı bizi. Ardından babası sakinleştirmek için bir ara kucağına aldı. Biraz kucağında tuttuktan sonra yatağına koydu. Öksürünce babası yana yatırıp sırtına vurunca kıyamet koptu! Ya biraz fazla geldi bu pat patlar ya da babasının kızdığını düşündü.. Sonuçta yaygarayı bastı bizimki. Babaannesinin kucağında susmadı. Ben aldım. Balkona çıkardım. Konuşup dikkatini dağıtmaya çalıştım fakat nafile! Ağlarken isyan da ediyordu. 'Bana niye vurdunuuuz?' 'Çoook acıdııı' der gibi söyleniyordu minik. Sonra odamıza gidip emmeyi denedik. Bu defa yelkenleri indirdi oğlum ve bir süre sonra uyudu. Anne de derin bir ohh çekti.

İlk dişlerimizin yeri belli gibi. 7 ya da 8 Ağustos'ta 5. ay kontrolümüz için doktorumuza gittiğimizde anlayacağız durumu.


Bugün Mogan Gölü'ne gittik. Biraz yürüyüş yaptıktan sonra semaverde çay keyfi yapalım dedik. Güzel bir kaç saat geçirdik. Kendimizi birazcıkta olsa deniz kenarında gibi hissettik..
















'Hep yatmak olmaz, biraz da oturayım' :)










Oğlum yaa! Fotoğraflarını çekerken gözümün içine içine bakman beni eritiyooor!:)













Bugün çektiğim bu fotoğrafınla beni çok güldürdün canım benim. O ne bakış!












Bu da geçen haftadan bir foto..