Daisypath Happy Birthday tickers

Daisypath Happy Birthday tickers
Lilypie Second Birthday tickers

24 Temmuz 2009 Cuma

Haftanın en güzel günü; Cuma!!

İşte ilk haftamı geride bırakmanın mutluluğunu yaşıyorum. Haftasonu oğlumla bir güzel yatak keyfi yapabileceğim. Sabahları o kadar şeker oluyorki canım benim. Gülücükler saçıyor etrafa. Akşam işten döndüğümüzde ise pili bitmiş olduğundan olsa gerek somurtuyor. O yüzden bu haftasonunun tadını çıkartacağız beraber.

Şöyle eski fotolarına bakıyordum 2 tanesi ilgimi çekti. Aşağıdaki fotoları Mayıs'ta Antalya'dayken çekmiştik. Beyaz oğluşuma çoook yakışıyor. Babaannesine nasıl da anlamlı ve güzel bakmış..




23 Temmuz 2009 Perşembe

...ve anne işe başlar!

Anne işe başlar ve anlarki çalışan anne olmak oldukça yorucu! Yılmadan şans oyunları oynamaya devam eder:)

20 Temmuz'da 4,5 aylık aradan sonra işe geri döndüm. 4 gün geride kaldı. Günler yoğun geçtiğinden bu 4 günün nasıl geçtiğini anlamadım. Ev yakın olduğundan öğlenleri eve giderek oğluşu emziriyorum. Eve vardığımda miniğim acıkmış oluyor. Akşam 6'da çıkıp eve varıncada yine acıkmış oluyor Efecim. Anne hep imdada yetişiyor:)

Haftanın ilk 2 günü biberona tepki devam etti. Biberona tepki devam edince kauçuk emzik denemeye karar verdik. Buna da itiraz etti Efecik fakat babaannesi sağolsun 1 saat sabırla biberonla veriyor. Bu sırada sürekli söyleniyormuş bıdığım:)

Sonuçta kaşıkla uğraşmaktan kurtulmak iyi oldu. Bir kaç haftaya biberonu 5 dk'da bitirirse süper olacak. Bununla da yetinmeyip sonra da biberonu eline alıp cuk cuk kendi kendine içmesini isteriz herhalde:)




Efemize 18 Temmuz'da mama sandalyesi aldık. Sandalyesini çok sevdi bıdığım. Gündüz keyifli keyifli oturuyormuş.





Oğluşumuzun her akşam rutini aynı; 9'da banyo yapılıyor, 9:30'a kadar masaj-giyinme-emme ve uykuuu! Ufaklık şimdiden annesini ihtiyaç giderici görmeye başladı sanırım. Babişkosuna o kadar güzel gülüyorki! Babası cee-e yapınca sesli sesli gülüyor. Anne yapınca tık yok! Babacı olacak sanırım. Zaten fiziksel olarakta babasının kopyası. Ne yapacağım ben yaa!:)

15 Temmuz 2009 Çarşamba

Fotoğraflar

Fotoğraflar



4. ay aşıları ve mamaya geçiş..

Güne 4. ay aşılarımızı yapmak üzere sağlık ocağına giderek başladık. Bu defa sağ ve sol bacağından delindi miniğim. 2. ay aşılarına kıyasla biraz fazla ağladı. Sanırım onunda annesi gibi canı tatlı:) Aşı öncesi Efe'ye 'sen cesursun' diyordum. Hemşire hanım erkekler daha çok korkup ağlıyorlar dedi:) Gelecek ay sadece Rota var. En sevdiğim aşı; ağızdan çünkü!

Dün ilk toz mamamıza başladık. Doktorumuz 120 ml demişti fakat ben ilk olunca 90 ml vermeyi tercih ettim. Biberon almadı. Kaşıkla vermeyi denedim. Ağladı..Ağladı.. Ağladı.. O ağladıkça ben vermeye devam ettim. Bir yandan yutuyor bir yandan da ağlıyordu. Zaten istemeye istemeye veriyorum mamayı, üstüne üstlük böyle ağlayınca içim parçalandı. Arada kucağıma alıp sakinleştirip 'bak anne işe başlayacak. O yüzden mamaya alışman gerekiyor' diye açıklamalar yaptım. Mamanın sonuna doğru sustu. Usulca aldı mamayı. Bugün ise 2 defa verdim. Önce biberonla denedim bir süre. Almayınca kaşıkla devam ettim.. Yine ağladı. Pazartesiye kadar günde 2-3 defa vermeye devam edeceğim. Alışacağını umuyorum. Miniğim keşke biberonla alsan. Babaanneni çok uğraştırmazdın. Babaannemizde yarın akşam geliyor. Antalya cayır cayır yanarken burada uzun kollular giyiyoruz ya temmuzun ortasında, şaşılacak iş!

13 Temmuz 2009 Pazartesi

'Agu'

Minik lokumumun ağzından döküldü ilk kelimesi. Bir haftadır 'Agu' diyor. Nasıl demesinki?! Her fırsatta 'Agu Efecik, Agu bitanem, Agu benim bebeğim' diye şarkı söyleyip duran bir annesi var miniğimin:) Yavrucuk dayanamadı ve artık Aguuu deyiverdi:) Bırak artık yakamı dercesine:)

Efecimle son bir hafta içindeyiz. Annesi işe başlayacak:( Biberon denemeleri pek başarılı değil. Sütümü kaşıkla veriyorum. Zorla alıyor. Emzirdiğim zamansa hemen saldırıveriyor memeye! Umarım kilo artışında bir sorun yaşamayız. Aptamil toz mama ve kaşık mamasını hala denemedim. Hiç başlayasım yok aslında ama mecburen yarın bunlardan birini deneyeceğim. Umarım beğenir. İlk 6 ay sadece anne sütü verebilmeyi çok istediğimden elim gitmiyor mamalara. Babaannemiz perşembe akşamı geliyor. Beraber alıştıracağız bakalım delikanlıyı yeniliklere..

Bebeğimle beraber 1 haftadır arabayla dışarı çıkabiliyoruz. Onu arkaya yerleştirdiğimiz kendi koltuğuna oturtuyorum. Bir süre sonra uyuyor zaten. Şimdiye kadar 2 defa huysuzluk yapıp ağladı. Daha sonra her bebek gibi o da arabanın tatlı uykusuna teslim etti kendisini. Arabada giderken yüzünü görememek pek hoş olmuyor ama neyse.. En azından özgürüz ve istediğimiz yere gidebiliyoruz.

Ufaklığa mama sandalyesi alma vakti.. Bir kaç mağazaya baktım. Sanırım Chicco'nun Polly çift kılıflı olanını alacağım. 6 aylıktan itibaren diyor ama koltuğunu biraz yatar pozisyona alıp Efe'yi oturttuğumuzda kullanabileceğimizi gördük.

İşe dönüş öncesi eski kıyafetlerime giremediğimden biraz alışveriş yaptım. 36 bedenden 38'e çıkmışım. Neyse, buna da şükür 40lı bedenlere de fırlayabilirdim. Bu yaşa kadar 36 beden olduğumdan bu durum biraz garip geliyor bana.. Elbet veririm bu kiloları. Oğluşum sen herşeye değersin..

8 Temmuz 2009 Çarşamba

Büyüyorum; 4 aylık oldum!

Blogumuza uzun bir tatil arası verdik.. Antalya tatilimiz tam 5 hafta sürdü. Ardından Ankara'ya dönerken Konya'ya uğrayıp babamızın anneannesi ve teyzesiyle bir gün geçirdik. Sonra Ankara'ya dönüp 3 gün evimizde kalıp İstanbul'a geçtik. Miniğim babasının bile daha tanışmadığı deniz otobüsüyle tanıştı. Büyük teyzesinin bahçesinde keyif yaptı. Orada da bir hafta kalıp Ankara'mıza döndük. Aşağıdaki resimlerde miniğim solda büyük teyzesinin kucağında, sağda ise anneannesinin..
















Ne Antalya'nın havası ne de İstanbul'un. En güzel hava Ankara'da! Ankara'da ne nemden yapış yapış oluyorsun ne de gece terden sırılsıklam uyanıyorsun. Evimize gelince bir ohh çektik kısaca.. Ufaklık bool bol gezmiş oldu.

Antalya'da minikle beraber bir kaç defa sabah 9 gibi denize gittik. Deniz suyu henüz Efe için soğuk olduğundan miniğin deniz keyfini Eylül'e bıraktık. Güneşten ise bol bol faydalandı:) Tabi sabahları deniz sefamız en fazla 1-1.5 saat sürüyordu. Güneşin Efe'yi kavurmasına fırsat vermeden eve gidip terasta kahvaltı keyfi yapıyorduk. Ağaçların serinliği altında, uçsuz bucaksız ve tüm görkemiyle masmavi Akdeniz manzarası karşısında piknik yapmayı da ihmal etmedik.




Soldaki fotoda Efe piknikte gölgede kestiriyor..






Akşamları da yürüyüşe çıkıyorduk. Antalya'da bebek arabasıyla dolaşmak oldukça kolay. Keşke Ankara'da da kaldırımlar bebek arabaları düşünülerek düzenlense:( Cumhuriyet parkında her akşam düzenlenen ve 20 dk süren suyun müzik eşliğinde dansını 3 defa izledik. Çok güzel bir gösteri olduğunu söyleyebilirim..

Miniğimizdeki değişiklikleri şöyle bir düşünüyorum.. Bir aydır güzel güzel gülmeye başladı.

















Artık bizim hareketlerimize ve konuşmalarımıza gülmesi bizi çok mutlu ediyor. Gün içinde çok az uyuyor artık. İlk zamanlarındaki uzun uyumalarını özlüyorum:) Böyle az uyuması ev işlerini yapmamı çok zorlaştırıyor. 2 ya da daha fazla çocuğu olup aynı zamanda evlerinin işini de yapabilen kadınları tebrik etmek geldi içimden! Büyük ustalık!

Efemizin 3. ay kontrolünü Antalya'da yaptırdık. Ankara'daki doktorumuzun tavsiyesiyle gittiğimiz doktor gayet ilgiliydi. 'Elinize sağlık çok güzel bir bebek yapmışsınız!' demeyi de ihmal etmedi:) Baş çevremiz 39,5 cm, boyumuz 55 cm, ve kilomuz 5275 gr olarak ölçüldü. Herşey gayet güzeldi.

Dün 4. ay doktor kontrolümüz vardı. Herşey yolunda. Baş çevremiz 41.5 cm, boyumuz 59.5 cm, ve kilomuz 6015 gr. 20 Temmuz'da işe başlıyorum. Artık anne sütünün yanında ek besinlere de başlamamız gerekiyor. Bu yüzden doktorumuzdan beslenme konusunda tavsiye aldık. Doktorumuz Milupa Aptamil toz mama ve yine aynı markanın sütlü pirinçli kaşık mamasını önerdi. Ben işteyken babaannesi evde eğer sağıp bıraktığım süt yoksa 3 saatte bir bu toz mamayı suyla hazırlayıp verecek. Tabi ben işe başlamadan önce mamayı sevip sevmediğini anlamak için denemeler yapacağım. Kaşık mamaya ise 1 ay sonra başlamayı düşünüyoruz.

Şimdilik minik bir uyku sorunumuz var. Gönül isterdiki yatağına koyunca kendi kendine mışıl mışıl uyusun.. O da olur inşallah..